Pericolul din bucatarie – Cuptorul cu microunde !!!

 

Cuptorul cu microunde 

    

     În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoarele cu microunde).

     Dintre aceste experimente, unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.

     Daca v-ati intrebat vreodata în legatură cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasă:

     Puneti seminte de plante (grau, fasole etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant – vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor.

     Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt doar cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei.

      Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti.

     Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal, mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate.

      O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pură de izvor, sau apa care nu a fost prelucrată prea mult are moleculele cu orientare LEVOGIRĂ (are sensul de rotaţie spre stânga, este APA VIE din basmele româneşti !!! – n.b.Tr.L.).

     Apa poluată, în schimb, precum şi apa care a fost ţinută la microunde, are moleculele cu orientare DEXTROGIRĂ (se roteşte spre dreapta, este APA MOARTĂ din  basmele strămoşilor noştri !!! – n.b.).

     S-a constatat ca orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogiră – dimpotrivă – are efecte de îmbătrânire prematura, pierderea vitalitatii, încetinirea activitatilor celulare şi cancer.

     In 1989, biologul elvetian Dr.Hans Hertel (in acelasi timp si alti cercetatori din domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane.

     Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange.

     S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL “colesterolul bun”, in comparatie cu “colesterolul rau”.

     S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului.

     Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat ca:“efectele măsurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indică începutul unui proces cancerigen“.

     Cuptoarele cu microunde ”prăjesc” mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare.

      In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti ”componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura.

      Microundele distrug viaţa

     In mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poată fi manipulată.

     Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor.

     Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede.

     La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.

     Profesor Doctor John Kerner si Prof. Dr. Richard Quinn de la Universi-tatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. 

Concluzia este ca “tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)”.

      Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat in aprilie 1992 concluziile conform carora “tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire”.

     In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota, s-a aratat ca microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii.

    Încălzind laptele la microunde, apar anumite modificari ale acestuia. Astfel, se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati 

 protectoare”.

     Un alt studiu la Viena avertizeaza caincalzirea la microunde a laptelui poate duce la “modificari structurale, functionale si imunologice” si ca microundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii.

      In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor:

– Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala;

 – Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;

 – Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase;

 – Creste numarul de celule canceroase din sange;

 – Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire);

 – Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemlor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati;

 – Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni;

 – De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde a generat o serie de probleme de sanatate !!!

Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde.

     Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit ”rau si obosita” intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde.

     Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat:“Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii,99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde”.

     Articol adaptat după ”The Idaho Observer”, Octombrie 2004

      Sursa: Active Information Media


      Despre APA VIE şi APA MOARTĂ, citiţi şi aici !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

3 răspunsuri to “Pericolul din bucatarie – Cuptorul cu microunde !!!”

RSS Feed for Pentru sănătatea noastră – prosanitas.wordpress.com Comments RSS Feed

[…] Da. Alimentele incalzite cu ajutorul unui astfel de dispozitiv isi ierd proprietatile si vitaminele. Dar cel mai grav este ca provoaca cancer. Mai multe detalii aici: prosanitas.wordpress.com […]

[…] Da. Alimentele incalzite cu ajutorul unui astfel de dispozitiv isi ierd proprietatile si vitaminele. Dar cel mai grav este ca provoaca cancer.Mai multe detalii aici: prosanitas.wordpress.com […]

Faptul ca s-a simtit rau si obosita dupa ce a mancat la restaurant nu cred ca e o dovada ca microundele sunt devina. Nu stiu, eu nu mananc de la microunde si totusi ma simt obosit, dar asta nu dovedeste nimic.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: