SFATURI UTILE IN ALEGEREA ALIMENTELOR

Posted on 21 Februarie 2011. Filed under: Aspartamul, Cartofii prajiti, Mancarea tip fast-food, Mens sana in corpore sano, Sanatate, Sfaturi de sanatate |

SFATURI UTILE IN ALEGEREA ALIMENTELORIrina Reisler

01-04-2010 03:56 PM

SFATUL 1: ALEGE VEGETALELE CE CONTIN CALORII NEGATIVE!

ELE ARD RAPID GRASIMILE.

Valoarea calorica: 25-120 calorii la 100 grame:

Ananas, Andive, Afine, Ardei iute, Broccoli, Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida, Dovlecel, Fasole verde, Grapefruit, Gulie, Lamaie, Lubenita, Mango, Mar, Morcovi, Papadie, Papaya, Piersica, Portocala, Ridichi, Sfecla, Spanac, Sparanghel, Tei, Telina, Usturoi, Varza verde, Zmeura

* CONDIMENTE SI MIRODENII CU CALORII NEGATIVE:

– busuioc
– patrunjel
– tarhon
– marar
– cimbru
– menta
– salvie
– cuisoare

Detalii despre alimentele ce contin calorii negative, despre semnificatia si beneficiile lor, gasesti aici:

http://www.irinareisler.ro/2009/12/05/af…-slabesti/


SFATUL 2: ALEGE ALIMENTELE CARE TIN COLESTEROLUL SUB CONTROL!

Colesterol mare inseamna exces de grasimi. Inseamna risc de boli cardio-vasculare, de accident cerebral vascular, de steatoza hepatica si obezitate.

Detalii despre riscurile consumului de grasimi, gasesti aici:

http://www.irinareisler.ro/2009/05/17/consumul-de-grasimi-duce-la-obezitate-si-boli-cardio-vasculare/


* VEGETALE BUNE – Legumele, in orice forma, ajuta la reducerea colesterolului. Intre ele, cele mai indicate sint:

– fasolea, lintea, mazarea, soia, maslinele, usturoiul si ceapa, varza, broccoli, spanacul, ardeiul, dovleacul, cartoful dulce, morcovul

– cerealele integrale, nerafinate si fara adaus de zahar, ajuta prin continutul bogat in fibre, minerale si vitamina B

– fructele bogate in antioxidanti: portocala, grapefruit, lamiia, fructele de padure, guava, mango, caisa, piersica

(ca sa va fie mai usor, trebuie sa nu uitati ca exista 2 grupe de vegetale, care scad colesterolul:

– cele care contin multa vitamina C

– cele care contin beta-caroten (fructele si legumele galbene si verde inchis)

* PROTEINELE ANIMALE BUNE:

– pestele, iar cele mai bune alegeri sint: somon, sardine, ton, pastrav (peste contine acizi grasi Omega 3, benefici pentru organism si pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare si a tensiunii arteriale. Omega 3 face parte dintre „grasimile bune”)

– lactatele degresate (ele nu contin grasimi, dar asigura organismului necesarul de calciu)


SFATUL 3: ALEGE GRASIMILE BUNE PENTRU ALIMENTATIA TA!

GRASIMILE BUNE sint cele care nu se depun pe peretii vaselor de singe, care nu maresc colesterolul. Ele sint importante pentru organism si este bine sa le avem in alimentatia noastra.

Acizii grasi nesaturati, adica grasimile bune, contin Omega 3, Omega 6 si Omega 9, care ajuta la mentinerea frumusetii si a inteligentei. Ajuta la prevenirea ridurilor, a celulitei si a pierderii elasticitatii pielii.

GRASIMILE RELE sint grasimile de natura animala, cele care se depun pe peretii vaselor de singe, ingustindu-i si expunindu-ne la diverse probleme cardio-vasculare.

La acest link, gasesti detalii despre riscurile consumului de grasimi rele:

http://www.irinareisler.ro/2009/05/17/consumul-de-grasimi-duce-la-obezitate-si-boli-cardio-vasculare/

ALIMENTE CARE CONTIN GRASIMI BUNE:

– nuci, seminte de in, seminte dovleac si floarea-soarelui, alune (nu prajite), rapita, cinepa, soia, ulei virgin de masline, presat la rece, avocado, varza, spanac, conopida, broccoli, galbenus de ou, peste gras (somon, macrou, hering, ton) si untura de peste, crustaceele si fructele de mare – in general, grasimi naturale, nerafinate si netratate termic.

ALIMENTE CARE CONTIN GRASIMI RELE:
– margarina, prajelile, uleiurile rafinate, dublu rafinate, hidrogenate, grasimile animale si … excesul de grasimi, de orice fel !


SFATUL 4: NU ELIMINA CEREALELE DIN REGIMUL ALIMENTAR! DOAR AI GRIJA SA ALEGI INTOTDEAUNA CEREALE INTEGRALE!

Cerealele sint cele care iti aduc in organism proteine vegetale, fibre, grasimi nesaturate (bune), vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic.

CEREALELE INTEGRALE sint cerealele neprocesate, care nu au suferit nici un proces de fabricatie. Daca cerealele sint rafinate, inseamna ca au coaja si germenul inlaturate, deci, o mare parte a valorii nutritive pierduta. In cazul cerealelor integrale, se foloseste intregul bob. Le poti cumpara, cel mai sigur, din plafar.

Ele sint bogate in antioxidanti, minerale, vitamina B, fibre, carbohidrati si contin cantitati mici de proteine si grasimi sanatoase.

GERMENII DE GRIU sint si ei, foarte buni, pentru organism. Ei sint boabe de griu incoltite, in proces de germinatie si ne aduc un aport energetic foarte mare. Reprezinta un bun remediu pentru constipatie si reduc nivelul colesterolului.

QUINOA – MAMA CEREALELOR – contine proteine mai multe si mai bune decit cele din carne. O poti minca dimineata, la micul dejun, sau o poti folosi in loc de orez, in pilaf. Poti sa adaugi boabe de quinoa in supa, tocanita, salate.

ALTE CEREALE INTEGRALE: porumb, orez brun, orz, ovaz

IATA PRINCIPALELE ELEMENTE CONTINUTE DE CEREALELE INTEGRALE:

Fibrele joaca un rol esential in mentinerea sanatatii: fluidizeaza procesul de digestie, ajuta la slabit (pentru ca satura, fara sa ingrase si au foarte putine calorii), duc la scaderea colesterolului si previn constipatia.

Mineralele, precum calciul, fierul, magneziul, fosforul sau zincul, sint vitale, pentru fiecare dintre noi. Fara ele, nu am putea supravietui. Cerealele integrale contin toate aceste elemente.

Vitaminele sint cele care ne dau energie, zi de zi. Ele ajuta la buna funtionare a sistemului nervos si a celui imunitar. Este important sa stiti ca vitaminele nu-si pot indeplini rolul, in absenta celorlalte substante nutritive, in special a mineralelor. Cerealele integrale aduc organismului vitaminele C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 şi acid folic.

IATA SI CITEVA FELURI DE MINCARE DIN CEREALE INTEGRALE:

* 2 linguri de orez brun fiert
* 3 linguri de paste din griu integral
* 2 biscuiti mari din cereale integrale
* 3 linguri de cereale integrale
* 1 felie de piine din cereale integrale (de marime medie)


SFATUL 5: URDA SI OUALE DE PREPELITA NU TREBUIE SA LIPSEASCA DIN MENIUL TAU!

URDA face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta ! Are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara. Ofera rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara.

Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau rosie. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu, impreuna.

OUALE DE PREPRELITA sint recomandate in orice regim alimentar, pentru ca au mai putin colesterol, decit cele de gaina. In schimb, au de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B si de 15 ori mai multa vitamina E ! Dimineata, pe stomacul gol, poti bea 5 oua de prepelita, ca sa tai pofta de mincare si sa aduci energie, organismului. Tot in curele de slabire, ouale de prepelita previn anemia. Nutritionistii includ frecvent, in dietele lor, acest aliment: 7,8 oua de prepelita, in loc de unul de gaina, fierte sau ochiuri.

Dintre proteinele animale, oul de prepelita are cel mai echilibrat continut proteic, vitamino-mineral si enzimatic, fiind capabil sa regleze carentele alimentare. Consumul constant de oua de prepelita amelioreaza problemele aparatului circulator, digestiv, cardio-respirator si imbunatatesc functia reproductiva.


 http://www.irinareisler.ro/forum/printthread.php?tid=372


Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: